ЗАВРШЕН НАСТАН – МЛАДИНСКИ ФЕСТ „СПОДЕЛИ, ЗАШТИТИ СЕ!“

На 25 ноември 2023 година, успешно беше реализиран завршниот настан во рамки на проектот „#Сподели, заштити се!“.

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА ЗА РАЗВОЈ НА ПРОГРАМА ЗА ЕДНАКВИ МОЖНОСТИ НА НОВО СЕЛО

Членови на Советот, заедно со активистки од општина Ново Село, присуствуваа на работилницата за развој на Предлог програма за еднакви можности на мажите и жените на општината за 2024 година.

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РОДОВАТА РАМНОПРАВНОСТ ВО НОВО СЕЛО

Во рамки на проектот „Унапредување на родовата рамноправност во Ново Село“, реализирана е работилницата за подобрување на еднаквите можности меѓу жените и мажите, преку јакнење на знаењето на засегнатите страни за интегрирање на родовиот мејнстриминг во локалните политики.

Прочитај повеќе

ПРЕКУ ИЗРАБОТКА НА АМАТЕРСКИ ЦРТЕЖИ, МЛАДИТЕ АКТИВНО СЕ ВКЛУЧИЈА ВО БОРБАТА ПРОТИВ САЈБЕР НАСИЛСТВОТО

Во текот на септември успешно беа спроведени креативни работилници, на кои 21 младо лице изработија аматерски цртежи со пораки против насилството на онлајн просторот и пораки за последиците од истото врз севкупното здравје, со посебен акцент врз здравјето на младите девојки.

Прочитај повеќе

СРЕДБА ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ НА ЖЕНСКИТЕ КРУЖОЦИ ОД СТРУМИЧКИОТ РЕГИОН

Во прекрасна и опуштена атмосфера, на Габровските водопади, ја реализиравме средбата за вмрежување на Женските кружоци од Добрејци, Дабиле, Сачево, Муртино, Босилово и 6-та и 8-ма месна заедница од Струмица.Имавме продуктивни разговори и едукација, споделивме информации, а спроведовме и еколошка акција – чистење на просторот кај водопадите.

Прочитај повеќе