ПОВИК ЗА ИЗРАБОТКА НА ИНФОРМАТИВНО - ЕДУКАТИВНО ВИДЕО ПРОТИВ НАСИЛСТВО НА МЛАДИТЕ НА ОНЛАЈН ПРОСТОРОТ

Организација на жени од Струмица, во рамки на проектот „#Сподели, заштити се!“, објавува повик за изработка на информативно - едукативно видео кое ќе биде дел од кампањата за застапување и заштита од насилство на младите на онлајн просторот.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА ЗА ИЗРАБОТКА НА АМАТЕРСКИ ВИДЕА „ЗАШТИТИ СЕ ОД САЈБЕР НАСИЛСТВО“

Организација на жени од Струмица, во рамки на проектот „#Сподели, заштити се!“ објавува јавен повик за изработка на аматерски кратки видеа на тема „Заштити се од сајбер насилство“.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЛАДИ ЛИЦА НА КРЕАТИВНИ (АРТ) РАБОТИЛНИЦИ ЗА ИЗРАБОТКА НА АМАТЕРСКИ ДЕЛА НА ТЕМА САЈБЕР НАСИЛСТВО

Повикот е отворен за млади девојки и момчиња на возраст од 16 до 25 години, од градот Струмица и населените места во струмичкиот регион.

Прочитај повеќе

Унапредување на родовата рамноправност во општина Ново Село

Проектот е насочен кон воспоставување на механизми за партиципативно креирање на мерки за унапредување на родовата рамноправност во општина Ново Село.

Прочитај повеќе

#Сподели, заштити се!

Проектот „#Сподели, заштити се!!“ нуди иновативен модел за превенција и заштита од сајбер насилство.

Прочитај повеќе