ПОВИК ЗА ИЗРАБОТКА НА ИНФОРМАТИВНО - ЕДУКАТИВНО ВИДЕО ПРОТИВ НАСИЛСТВО НА МЛАДИТЕ НА ОНЛАЈН ПРОСТОРОТ

Организација на жени од Струмица, во рамки на проектот „#Сподели, заштити се!“, објавува повик за изработка на информативно - едукативно видео кое ќе биде дел од кампањата за застапување и заштита од насилство на младите на онлајн просторот.

Прочитај повеќе

ПОВИК ЗА ЗА ИЗРАБОТКА НА АМАТЕРСКИ ВИДЕА „ЗАШТИТИ СЕ ОД САЈБЕР НАСИЛСТВО“

Организација на жени од Струмица, во рамки на проектот „#Сподели, заштити се!“ објавува јавен повик за изработка на аматерски кратки видеа на тема „Заштити се од сајбер насилство“.

Прочитај повеќе

Продолжен повик за изработка на промотивни видеа „Заедно кон родово одговорни заедници“

Продолжен рок на повик за изработка на промотивни видеа „Заедно кон родово одговорни заедници“

Прочитај повеќе

Повик за изработка на промотивни видеа „Заедно кон родово одговорни заедници“

Организација на жени од Струмица објавува објавува повик за изработка на три кратки промотивни видеа кое ќе бидат дел од кампањата за подигање на свеста кај локалните власти и јавноста во општините Струмица, Радовиш и Ново Село за важноста на родовиот концепт во политиките и програмите на локално ниво и нивната улога во процесот на пристапувањето в

Прочитај повеќе

Квартален извештај за работата на мултисекторското тело за заштита на жени и девојки од родово базирано и семејно насилство во Општина Струмица

Овој извештај е подготвен од Организација на жени од Струмица во рамки на прoектот Институционална поддршка на организацијата, финансиски поддржан од Здружение заунапредување на родовата еднаквост Акција Здруженска – Скопје.

Прочитај повеќе